Metoda Big Ben School

Metoda Big Ben School se bazeaza pe:
     •   Planificare atenta
     •   Invatare activa
     •   Atmosfera relaxanta si ludica
     •   Evaluari periodice
     •   Continuitate si finalitate

Planificare atenta este esentiala pentru obtinerea celor mai bune rezultate. Profesorii Big Ben School planifica detaliat activitatea din clasa conform programei Big Ben School, in functie de specificul si nivelul grupei si obiectivele propuse.

Invatare activa
Metoda instructiv-educativa dezvoltata de Big Ben School implica metode de predare moderne si actuale:
        Brainstorming
        Lucrul in perechi sau echipe
        Implicarea continua a cursantilor
        Dezbateri
        Motivarea cursantilor

Fiecare cursant este unic, are ritmul sau de a invata si pasiunile sale. Exista o varietate de tipuri de cursanti intr-o clasa. Prin urmare, este important sa includem metode de predare cat mai diverse si cat mai atragatoare.
Am dezvoltat un program exceptional care include in masura egala toate cele patru activitati: citit, scris, ascultat si vorbit.

Atmosfera relaxanta si ludica din clasa reflecta calitatea procesului de invatare. Orele de curs de la Big Ben School se caracterizeaza printr-o atmosfera relaxata.
        profesorii sunt relaxati, veseli si entuziasti
        accent pe simtul umorului si joc
        lucrarile cursantilor sunt afisate periodic
        activitatile se desfasoara facil, ca urmare a scopului clar definit
        comunicare excelenta profesor – cursant, cursant – cursant
        accent pe gandire si nu memorare

Evaluari periodice
Beneficiile evaluarilor continue:
        imbunatatirea calitatii programului educational
        reprezinta un barometru, atat pentru profesor, cat si pentru cursanti
        certifica nivelul de cunostinte
        sunt in stransa legatura cu raportul semestrial trimis parintilor, pentru a-i tine la curent cu activitatea, progresul si nivelul fiecarui cursant
        ne ofera o imagine de ansamblu asupra evolutiei cursantilor si permite profesorului sa adopte masuri de recuperare si consolidare a cunostintelor
        analiza nivelului prin prisma probelor de evaluare
        determina modul in care se realizeaza obiectivele


Continuitate si finalitate

Invatarea unei limbi straine este un proces pe termen lung, cursantii au nevoie de timp pentru a putea asimila toate informatiile noi. Dezvoltarea copiilor este continua, asadar si experienta educationala trebuie sa se bazeze tot pe continuitate. Este important ca elevii sa nu piarda niciodata contactul cu limba straina, sa nu lipseasca pentru o perioada indelungata de timp de la cursuri si sa fie la curent cu ceea ce se intampla la centru.
Metoda continuitatii le permite cursantilor sa isi insuseasca vocabularul si structura limbii straine. Practic, invatam sa gandim in limba respectiva, nu doar sa o intelegem si sa o redam.
Examenele de final reprezinta punctul culminant al intregii activitati pe care cei mici o au de-a lungul anului. Finalitatea cursului consta in participarea la examenele Cambridge, examene internationale fiabile, care atesta cunostintele cursantlor (ascultare, vorbire, scriere si citire).
Profesorii nativi ai Big Ben School evalueaza gratuit toti cursantii, conform tiparului examenelor orale Cambridge pe care le vor sustine apoi cu un evaluator numit de Universitatea Cambridge.
Diplomele obtinute au o importanta majora pentru cursanti, nu numai penru recunoasterea la nivel mondial a cunostintelor acestora, ci si pentru multumirea pe care o aduc atunci cand cursantii realizeaza ca pot sa comunice si sa se faca intelesi in limba pe care o studiaza.