Matematica clasele V-VII

 

Click aici pentru a vedea brosura!

Curs online de matematica pentru clasele V-VII

Pe scurt

Nivel:
Clasa a V-a
Clasa a VI-a
Clasa a VII-a

Perioada: februarie – iunie
* extensie pentru cei care au terminat clasa a VI-a si a VII-a in perioada iunie-august

Cost: 38 lei / ora (60’)

Durata:
Clasa a V-a: sambata, 11:00-13:00
Clasa a VI-a: sambata, 13:30-15:30
Clasa a VII-a: sambata, 16:00-18:00

Calendar:
Februarie: 6, 13, 20, 27
Martie: 6, 13, 20, 27
Aprilie: 17, 24
Mai: 15, 22
Iunie: 5, 12, 19, 26

Plata: se efectueaza lunar

Grupa: maximum 10 cursanti

Suport de curs: materiale online, gratuite

Sa facem cunostinta!

 

Horia Andrei preda stiintele naturii, iar placerea lui cea mai mare este sa le deschida copiilor ochii asupra matematicii ca o fateta a Universului. Peste zece ani de experienta didactica, inclusiv la nivel universitar, il ajuta sa prezinte lucrurile intr-un mod clar si structurat. Ii place sa intretina o atmosfera de lucru informala, deschisa si in acelasi timp antrenanta.

 

Cui ne adresam?

 

Copiilor care doresc sa stapaneasca si sa aprofundeze materia invatata la scoala si celor care vor sa dobandeasca o privire de ansamblu asupra utilitatii matematicii in viata.

 

Cand?

 

La sfarsit de saptamana, sambata. Dar nu te speria! Cursul va fi o distractie de weekend. Cu ajutorul profesorului, vei descoperi ca poti jongla cu cifrele, ca poti intelege cu usurinta tot ceea ce alta data parea de neinteles, vei rade, vei glumi, vei rezolva probleme, devenind tot mai bun si mai increzator in cunostintele tale.

 

Unde?

 

Online, in siguranta caminului tau.

 

Ce facem dupa 30 iunie?

 

Cursul intensiv de pe perioada verii va acoperi materia predata in semestrul I si va face legatura cu materia din semestrul II, pentru consolidare. De asemenea, va exista o introducere in materia din anul urmator, astfel incat cursantii sa inceapa noul an scolar plini de incredere in fortele proprii.

 

 

Cum?

 

In cursul anului scolar, vom lucra in paralel cu profesorul de la clasa, acoperind materia predata in timp real. Cu ajutorul explicatiilor si prin multa practica vom face legatura intre lumea scrisa pe whiteboard si cea reala. Potrivit unui motto de invingator, noi suntem la fel de buni ca si practica noastra, iar la matematica lipsa practicii este de neimaginat. Succesul este si mai usor de garantat, atunci cand ai alaturi un trainer dedicat, rabdator si creativ, care te ghideaza pas cu pas.

 

De ce suntem cei mai potriviti pentru copilul tau?

 

Cunoastem nevoia copiilor de a consolida cunostintele predate la scoala. Acoperirea materiei de la clasa este insa doar un pas.

Cu noi, copiii vor descoperi legaturile dintre lumea numerelor si lumea inconjuratoare. Asta le va dezvolta pasiunea pentru numere si gandire logica.

Prin conectarea lectiilor la evenimentele zilnice, copiii vor intelege necesitatea fiecarui concept matematic.

 

 

De ce?

Unul dintre elementele comune ale stiintelor naturii este nevoia de exactitate, iar exactitatea este cel mai bine explorata de matematica. Intr-adevar, asa cum limbile ofera elementele de baza si regulile cu care comunicam, matematica foloseste propriul limbaj, format din numere, simboluri și formule, pentru a sistematiza explorarea lumii sau pentru a ne permite sa masuram Universul.

Studierea matematicii ne ajuta sa gasim modele si structura in viata noastra: cu ajutorul ei stim sa punem pret pe lucruri, tot cu ajutorul ei prezicem cum lumea creata de noi se poate schimba și tot ea ne ajuta sa masuram efectele acestor schimbari asupra noastra insine.

 

Cine sunt prietenii copilului tau?

 

Horia Andrei este cel mai calm ghid in calatoria in lumea numerelor si a cifrelor, si cel care fara indoiala va deveni pentru cursanti un bun „weekend buddy”.

 

Progres!

 

Intelegem ca evaluarea este parte esentiala a procesului instructiv-educativ, de aceea la Big Ben School efectuam testari la intervale de timp regulate.

Evaluarile nonformale au insa loc in mod continuu. Profesorul ii asculta si ii observa pe cursanti, astfel incat le poate inregistra cu usurinta progresul.

La fiecare trei luni cursantii primesc un Raport de Progres in care profesorul detaliaza evolutia fiecaruia dintre acestia, din punct de vedere al asimilarii cunostintelor si deprinderilor, al capacitatii de aplicare a acestora si al implicarii la orele de curs.

 

Programa pentru clasa a V-a:

Recapitulare: 

Numere naturale si operatii cu numere naturale

 Puteri cu exponent numar natural

Ordinea efectuarii operatiilor

Metode aritmetice de rezolvare a problemelor

Divizibilitatea numerelor naturale

Fractii ordinare si operatii cu fractii ordinare

Fractii zecimale si operatii cu fractii zecimale

Elemente de geometrie si unghiuri

Unitati de masura

 

 

Programa clasa a VI-a:

Notiuni geometrice fundamentale

Triunghiul

 

Programa clasa a VII-a:

Recapitulare: Patrulaterul si cercul

Asemanarea triunghiurilor

Relatii metrice in triunghiul dreptunghic

 

Cum te inscrii:

Pasul 1: inscrie-te la o testare gratuita in data de 22 ianuarie 2021. Trimite un e-mail la cursuri@bigbenschool.ro in care specifici numele copilului, data nasterii, clasa si manualul de pe care lucreaza la scoala si datele tale de contact. Vei primi o confirmare de inscriere la testarea gratuita in maximum 24 de ore.

Testarile vor avea loc online, prin platforma Zoom, dupa urmatorul program:

Clasa a V-a: ora 11:30-12:00

Clasa a VI-a: ora 12:10-13:40

Clasa a VII-a: ora 14:00-14:30

Pasul 2: vei primi un raport de testare

Pasul 3: inscrierea se face prin completarea contractului si achitarea taxei de inscriere pentru prima luna de curs