Intrebari frecvente

In ce perioada se efectueaza inscrierile?

Inscrierile de baza se efectueaza in perioada 1 iunie – 1 august, iar in limita locurilor disponibile, pe tot parcursul anului.

In ce perioada se efectueaza reinscrierile?

Reinscrierile se efectueaza in perioada 1 iunie – 1 august prin achitarea unui avans de 100 RON, pentru rezervarea locului, suma ce se scade din taxa pe luna septembrie.

Cum aflu in ce grupa se incadreaza copilul meu?

Big Ben School efectueaza testari gratuite inainte de incadrarea in grupa a cursantului, cu exceptia grupelor de incepatori sau grupelor de Baby English sau Kinder Deutsch.
Pentru programarea unei testari gratuite va rugam sa apelati secretariatul Big Ben School la 0751.385.518 sau sa ne scrieti la cursuri@bigbenschool.ro.

Ce materiale trebuie achizitionate?

La inceputul cursului veti achita la secretariatul Big Ben School suportul de curs, dupa care cursantii vor lucra pe tot parcursul anului scolar.
Suportul de curs consta in manuale ale unor edituri de renume precum Pearson, Oxford, Express Publishing, Mc Millan, Eli, Hueber, Klett si il veti primi in prima sedinta din luna septembrie.

Cum se procedeaza in cazul in care absentez de la curs?

In cazul absentarii de la curs din cauza bolii, cursantul va primi pe platforma online ceea ce s-a lucrat in clasa si tema pentru data urmatoare. De asemenea, cursantul poate beneficia de o alta ora la o alta grupa, in limita posibilitatilor (disponibilitatea grupei, program etc.)
In cazul in care se absenteaza din alte motive, cursantul va primi pe e-mail ceea ce s-a lucrat in clasa si tema pentru data urmatoare.

Se respecta vacantele scolare?

– La Big Ben School vacantele scolare se respecta, cu exceptia celei din noiembrie si februarie. Cursurile incep in luna septembrie si se incheie in ultima zi a lunii iunie.

De la ce varsta efectuati inscrieri?

Varsta minima pentru inscriere este de 4 ani. Este recomandat ca studiul unei limbi straine sa se inceapa de la o varsta cat mai frageda. Astfel, cursantilor le va fi mult mai usor sa asimileze vocabularul si expresiile predate si sa capete un accent bun. Profesorii Big Ben School au experienta in predarea limbilor straine prescolarilor, iar micutii vor acumula limbajul prin intermediul cantecelor si jocurilor adecvate.

Ce facem cu hainutele cursantilor in timpul cursului?

Nu va faceti griji, avem cuiere in clasa, iar cursantii sunt rugati sa intre in sala de curs cu toate hainele. Profesorii vor avea grija sa nu le uite si sa nu le incurce, pentru a va usura situatia.

Care este modalitatea de plata?

Taxa se achita fie pe intregul an scolar (caz in care beneficiati de o reducere de 10%), fie lunar, in prima zi a lunii, pentru luna respectiva, conform tarifelor din contract.

De ce reduceri* putem beneficia?

Big Ben School acorda urmatoarele reduceri:
10% pentru achitarea taxei pe intregul an scolar (pana la data de 1 octombrie)
10% pentru al doilea membru al familiei
10% pentru a doua limba studiata la Big Ben School
* Reducerile nu se cumuleaza

Cati cursanti sunt in grupa?

Fiecare grupa este formata din maximum 10 cursanti, deoarece dorim sa ii alocam fiecarui cursant in parte timpul necesar, sa lucram individual, in pereche sau in echipe.

Ce se intampla daca doresc sa imi inscriu copilul dupa 14 septembrie?
Nu este nicio problema. Big Ben School deschide grupe noi imediat ce grupele formate se completeaza, in functie de cereri.

In cazul in care inscrieti copilul in timpul anului scolar, intr-o grupa deja formata, profesorii nostri vor avea grija ca acesta sa recupereze ce a pierdut, i se vor pune la dispozitie fise suplimentare, pentru a ajunge cat mai repede la nivelul grupei.

Cum si cand aflu programul cursurilor?

In cazul in care va inscrieti intre 1 iunie si 1 august aveti posibilitatea de a opta pentru orarul si grupa dorita. Dupa 1 august inscrierile se efectueaza in limita locurilor si a grupelor disponibile.

Pe parcursul anului scolar putem opta pentru alta varianta de orar?

Acest tip de modificare nu este indicat decat in situatii exceptionale. In acest caz, schimbarea grupei se va efectua conform nivelului si locurilor disponibile.

Cum aflu care este progresul copilului meu?

Dupa fiecare ora de curs profesorii, in pauza pe care o au la dipozitie, va pot raspunde la toate intrebarile si nelamuririle.
Profesorii efectueaza testari periodice in timpul orelor de curs. Ca urmare, semestrial primiti un raport de progres, in care este detaliat progresul realizat de cursanti.
De asemenea, atat rezultatele de la simularea pentru examenele Cambridge (oferita gratuit de Big Ben School si efectuata de profesorul nativ al centrului) cat si cele de la examenul propriu-zis sunt dovezi ale progresului cursantilor.

Putem sa participam la cursuri impreuna cu copiii?

In general, copiii tind sa reactioneze diferit in prezenta parintilor. Sunt mai timizi, sau, din contra, mai neascultatori, iar rezultatele nu sunt cele asteptate. La Big Ben School vrem sa ii facem pe cursanti sa se simta ca acasa, in largul lor, pentru a putea avea cele mai bune rezultate, iar prezenta unui parinte la ora de curs poate modifica comportamentul acestora. De aceea Big Ben School nu recomanda participarea parintilor la cursuri.

Ce diplome primesc cursantii la finalul cursului?

La incheierea cursului, adica la finalul lunii iunie, fiecare cursant va primi o diploma de absolvire a cursului care va cuprinde rezultatul testului de final de an.
Cursantii care opteaza pentru sustinerea examenului Cambridge vor primi, in luna septembrie, diploma cu rezultatele examenului.

Cine poate participa la examenele Cambridge?

La examenele Cambridge YLE Starters, Movers si Flyers pot participa cursantii cu varsta aproximativa de 8 – 10 ani (clasele II – IV).
La examenele Cambridge KET si PET pot participa cursantii cu varsta aproximativa de 11 – 14 ani (clasele V – VIII).
La examenele Cambridge FCE, CAE si IELTS pot participa cursantii cu varsta aproximativa de 15 – 18 ani (clasele IX – XII).

Pregatirea pentru examenele Cambridge YLE, KET, PET, FCE si CAE este inclusa in programa Big Ben School.

In luna aprilie Big Ben School efectueaza simularea interna gratuita cu profesorul nativ al centrului. Conform rezultatului, cursantii pot participa la examenul propriu-zis care are loc in luna iunie.

Unde se sustin examenele Cambridge?

Examenele Cambridge YLE se sustin la sediul Big Ben School in luna iunie.
Examenele Cambridge KET, PET, FCE, CAE si IELTS se sustin la Consiliul Britanic din Bucuresti in luna mai. Inscrierea se face prin intermediul Big Ben School.