De ce o diploma Cambridge sau Trinity?

Examenele Cambridge si Trinity. Ce sunt si la ce ne folosesc ?

In fiecare an, peste 4 milioane de oameni din toata lumea sustin examenele Cambridge si alte sute de mii examenele Trinity. Pentru toate aceste persoane este o ocazie ideala de a-si verifica abilitatile de limba engleza, cat si o sansa de a obtine o diploma recunoscuta la nivel global de mii de organizatii educationale, agentii guvernamentale si renumite firme angajatoare.
Un astfel de certificat poate fi poarta spre o lume plina de oportunitati si un mijloc excelent de a capata mai multa incredere in sine!

Copiii invata din tot ceea ce fac, iar curiozitatea ocupa un loc important in viata lor, la aceasta varsta. Daca explorarea le provoaca placere si le aduce succes, atunci ei vor dori sa cunoasca mai mult si, deci, sa invete mai bine!
Pentru cei mici, care nu stapanesc inca tainele scrisului, exista Trinity GESE 1, o evaluare internațională fiabilă a cunoștințelor de comunicare (listening și speaking) ale copilului, recunoscuta la nivel mondial. In cadrul testarii, copilul ia contact cu un examinator nativ , iar la finalul acesteia copilul se va simti mai sigur pe sine intrucat a putut conversa cu o persoana pe care nu a mai intalnit-o si care nu vorbeste limba lui iar diploma pe care o obtine este emisa de Colegiul Trinity din Londra, care organizeaza de mai bine de 70 de ani testari de limba engleza pentru vorbitorii de alte limbi (ESOL).

Un certificat Cambridge sau Trinity ii ofera copilului sentimentul unei realizari si il motiveaza sa accepte noi provocari, ce se vor transforma la randul lor in noi oportunitati de invatare. In urma unei examinari, cursantii capata treptat incredere in ei, descopera unde mai au de lucrat, dar si care sunt punctele lor forte. Ei au ocazia sa interactioneze cu un profesor nativ, o persoana pe care nu au mai intalnit-o si care nu vorbeste limba lor, experienta foarte benefica atat pentru cei mici cat si pentru cei mai mari. De asemenea, evaluarea este obiectiva, examinatorul nativ luand contact pentru intaia data cu copilul.
Deoarece testele Cambridge (PET, FCE,CAE ) presupun o testare riguroasa, de inalta calitate, ele se pot substitui probei de evaluare a competentelor lingvistice (engleza) de la Bacalaureat.

Parintii pot vedea cum progreseaza copiii lor si la ce nivel se afla, dupa standardele internationale. Testele scrise sunt corectate in Marea Britanie si evalueaza atat cunostintele comunicative, lingvistice, gramaticale, cat si cele de lexic și fonologice ale copilului. Testele sunt aliniate la Cadrul European Comun de Referință pentru Limbile Moderne.

Feedback-ul primit in urma unei examinari Cambridge sau Trinity ii ajuta pe profesori sa afle ce aspecte ale studiului pot fi imbunatatite pentru fiecare cursant in parte, si sa gaseasca o noua abordare care sa se potriveasca mai bine cu stilul de invatare al acestuia. Astfel, cursantii pot asimila cunostintele necesare intr-un mod mai eficient.

Testele Cambridge si Trinity pot fi sustinute in Romania si la Big Ben School!
La Big Ben School of Languages oferim cursantilor nostri informatiile si strategiile necesare pentru a putea trece cu brio testele Cambridge si Trinity: exercitii dupa modelul celor de la examene ce urmaresc asimilarea notiunilor de gramatica, dezvoltarea vocabularului si imbunatatirea abilitatilor de comunicare, sesiuni de simulari in urma carora cursantii isi pot verifica cunostintele si se pot familiariza cu atmosfera de examen, si nu in ultimul rand, sfaturi si exercitii personalizate pentru fiecare cursant. Cursantii nostri se pregatesc intr-un mediu profesionist, dar in acelasi timp relaxat si distractiv, ceea ce ii face sa asimileze cunostintele necesare fara sa constientizeze munca si eforturile depuse in acest proces.

In fiecare an cursantii Big Ben School of Languages participa la testele Cambridge si Trinity si obtin rezultate bune si foarte bune. Acest lucru reprezinta un motiv de bucurie si mandrie atat pentru copii si parinti cat si pentru echipa Big Ben School!

Prof. Andreea Stefanescu

Lasa un comentariu.

Your email address will not be published. Required fields are marked *