Spiridusii veseli de la Big Ben School

 
Spiridusii veseli de la Big Ben School

17 martie este ziua in care irlandezii din toata lumea il sarbatoresc pe Sfantul Patrick, patronul spiritual al Irlandei.
Este numit si Apostolul Irlandei datorita misiunii sale, aceea de a-i crestina pe irlandezi, pana atunci adepti ai politeismului. Va intrebati de ce este trifoiul cu trei foi , floarea nationala a Irlandei? Se spune ca Sfantul Patrick l-ar fi folosit drept exemplu pentru a explica paganilor notiunea de Sfanta Treime.

Patrick, sfantul care a alungat serpii

Potrivit unei legende stravechi, Sfantul Patrick este responsabil de izgonirea serpilor de pe insula. O posibila explicatie a acestei legende ar fi ca sarpele era un simbol des intalnit si divinizat in religiile pagane, asa ca alungarea serpilor ar fi mai degraba o exprimare simbolica pentru inlocuirea practicilor pagane prin aducerea crestinismului in insula.

Cum se distreaza oamenii de Ziua Sfantului Patrick?

Ziua Sfantului Patrick este sarbatorita atat in Irlanda cat si in SUA, unde exista o comunitate mare de americani care sustin ca au origini irlandeze (in jur de 39,6 milioane, adica aproape de 7 ori populatia Irlandei!). Ziua Sfantului Patrick se sarbatoreste prin organizarea de parade, unde se intalnesc diverse simboluri irlandeze (culoarea verde in special , dar si alb si portocaliu, trifoiul norocos etc.), prin muzica si dansuri irlandeze, mancare specific irlandeza, iar in unele orase chiar si raurile care le strabat capata culoarea verde.

Si noi am sarbatorit asa cum se cuvine!

La Big Ben School of Languages copiii, imbracati în hainute verzi, au luat parte la diverse activitati si joculete cu tema “St Patrick’s Day”, si au aflat, astfel, mai multe despre originile acestei sarbatori.
Si asta nu este tot! Copiii au realizat capcane ingenioase si originale pentru spiridusi, au cantat si au dansat in ritm de muzica irlandeza, au vizualizat filme tematice si au impodobit salile de clasa in culoarea verde.
La sfarsitul cursurilor copiii au primit banuti de ciocolata pentru participarea la ore si pentru proiectele ingenioase pe care le-au realizat pentru St Patrick’s Day. Ei s-au distrat de minune si au invatat in acelasi timp lucruri noi despre aceasta sarbatoare precum si despre cultura unei tari vorbitoare de limba engleza.

Prof. Andreea Stefanescu

Lasa un comentariu.

Your email address will not be published. Required fields are marked *