Atelier gratuit – Eroii

 

Atelier gratuit – Heroes (Eroii)

 

Atelierul GRATUIT cu tema ‘Heroes’, organizat de Big Ben School pentru cursantii centrului

O duminca distractiva, presarata cu informatii noi, jocuri si eroi mititei

 

Despre ce a fost vorba?

Un atelier gratuit organizat de Big Ben School pentru cursantii scolii. Au avut loc doua ateliere pe aceeasi tema, primul fiind adresat copiilor intre 6 si 7 ani, iar cel de-al doilea celor cu varsta intre 8 si 9 ani. Ambele ateliere au avut ca tema principala ‘Eroii’, toate discutiile si activitatile fiind bazate pe super-eroi sau eroi din viata de zi cu zi. De asemenea, cel mai important lucru a fost ca toate structurile predate la cursurile Big Ben au fost puse in practica in cadrul acestui atelier.

 

Cum s-a desfasurat atelierul?

Pe scurt, cei mici au participat la atelier duminica, au invatat, au ras, s-au distrat, au vorbit doar in limba engleza si au plecat cu zambetul pe buze. Pentru a descrie mai amanuntit, a avut loc o recapitulare a limbajului invatat de cei mici in clasa. S-a folosit un limbaj familiar, utilizat insa intr-un cadru diferit, cu ajutorul subiectelor noi. O parte importanta a procesului de invatare a limbii engleze este imbogatirea cunostintelor cu ajutorul unor teme interesante si prin adaugarea unor cuvinte noi, pentru a-l ajuta pe cursant sa se adapteze si sa se simta in largul lui atunci cand vorbeste in limba straina. Dupa recapitulare, am adaugat usor cuvinte si structuri noi, avand la baza tema super-eroilor si eroilor. La final, dupa ce am consolidat aceste cuvinte si structuri, un alt pas important a fost exersarea partilor de vorbire, scriere si citire prin intermediul fiselor de lucru si a jocurilor.

 

Ce am invatat?

Cu toate ca tema ‘Eroii’ poate parea la prima vedere destul de simpla, descoperim ca avem, totusi, foarte multe de invatat. De exemplu: Ce poate sa faca un super-erou? Poate zbura, poate alerga extrem de rapid, poate ajuta oamenii. Avem de-a face cu un vocabular care poate fi folosit in diferite contexte.

Atunci cand discutam despre eroii din viata de zi cu zi, consolidam vocabularul legat de caracterizarea acestor persoane. Sunt curajosi, puternici, neinfricati, inteligenti etc. Din nou, ne lovim de cuvinte care pot fi folosite in continuare de cursanti, in timpul cursului sau in viata de zi cu zi.

Per ansamblu, ceea ce s-a realizat efectiv prin intermediul acestui atelier a fost ca cei mici sa vorbeasca exclusiv in limba engleza si sa asmilieze cuvinte si structuri noi, extrem de folositoare pe viitor, cu ajutorul unei teme indragite de acestia.

15253502_1334284133282746_4257374520694371592_n

Lasa un comentariu.

Your email address will not be published. Required fields are marked *