Noi reciclam la Big Ben School. Tu?

111

De ce sa reciclam?

Reciclarea materialelor refolosibile reduce consumul de petrol, apa, energie, precum si nivelul emisiilor nocive in aer. Materialele prime sunt finite, astfel ca, reciclarea reduce dependenta oamenilor de ele, pentru a oferi timp pamantului sa se realimenteze.
Simplificand, prin reciclare dam “o gura de aer” planetei. In ultimii ani, am ajuns intr-un moment critic in care, daca nu reusim sa educam felul in care consumam, pentru a deveni sustenabil pe termen lung, ne putem confrunta cu situatii severe, ca cele din imaginile de mai jos:


22

Incalzirea globala ameninta serios acesti corali de o deosebita frumusete
☹ ☹ ☹

Untitled

Padurile, oaze de verdeata, sunt acum pe cale de disparitie
☹ ☹ ☹

Cum sa reciclam?

Primul pas catre o reciclare corecta este separarea deseurilor reciclabile: sticla, plasticul, hartia şi metalul. Astfel, plasticul si metalul se aruncă la pubela galbena, hartia la cea albastra, iar sticla la cea verde. Un al doilea pas este depozitarea lor la pubele corespunzatoare sau la intermediari din domeniul reciclarii.
Cosurile de gunoi sunt, de asemenea, accesorii utile, esentiale si pot fi atat clasice, cat si moderne, pentru cei care vor sa imbine utilul cu placutul. Astfel, cu ajutorul cosurilor de gunoi, colectarea deseurilor devine mult mai eficienta, astfel mentinem mediul inconjurator cat mai curat.

Ce poti face tu?

Noi, la Big Ben School, am inteles cat de important este sa reciclam si sa invatam viitoarele generatii sa faca acelasi lucru, astfel ca am instalat pubele speciale pentru a separa deseurile reciclabile.
Si tu poti recicla prin mici actiuni, care vor ajuta mediul inconjurator pe termen lung:
– gandeşte inainte de a arunca lucrurile care nu-ti mai trebuie
– ajuta-ti familia sa sorteze pe categorii gunoiul pe care il produceti
– respecta indicatiile de pe containerele de colectare selectiva si nu amesteca materialele intre ele
– cand mergi la cumparaturi asigura-te ca ai la tine o sacosa
– evita recipientele de unica folosinta
– planteaza atunci cand ai ocazia
– alege produse fara prea multe ambalaje
– foloseste caietele si agendele pana la ultima pagina!
Avem la indemana toate mijloacele necesare pentru pastrarea unui mediu inconjurator curat si sanatos. Tot ce ne ramane de facut este sa fim responsabili si orientati spre ingrijirea mediului in care traim.

Pamantul nu ne apartine.
Noi apartinem Pamantului.

444

Lasa un comentariu.

Your email address will not be published. Required fields are marked *