Emanuela Cojocaru

 

Ma numesc Emanuela Cojocaru, insa pentru copii sunt ‘teacher Ema’- ‘profesoara care ne invata limba engleza la Big Ben School’.

De ce profesoara de limba engleza? Raspunsul vine aproape de la sine, intrucat cunoasterea limbii engleze a devenit o necesitate a zilelor noastre. In viata de zi cu zi, este imposibil sa nu te lovesti de nevoia de a cunoaste aceasta limba, mesaj pe care il transmit si elevilor mei, in speranta ca acestia vor intelege cat de importanta este.
Am avut la randul meu profesori care m-au facut sa iubesc limba engleza, sa o inteleg si, mai tarziu, sa imi dau seama ca as putea sa o transform intr-o meserie frumoasa, unde pot transmite mai departe cunostintele si iubirea pentru limba engleza.
Studiind inca din scoala generala pana la facultate in cadrul profilului uman, am dezvoltat o pasiune pentru limbile straine. Am studiat tainele limbii japoneze si am fructificat cunostintele de limba engleza la Colegiul National Ion Creanga, sectia de engleza-japoneza intensiv. Am urmat Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia Traducatori, Interpreti si Terminologi din cadrul Universitatii din Bucuresti, unde am aprofundat cu usurinta cunostintele de limba engleza, pe care mai tarziu le-am exploatat in cadrul Masteratului in Traduceri Specializate si Studii Terminologice, sectia Engleza-Spaniola, din cadrul aceleasi Universitati.

Dupa aproape 20 de ani in care am invatat limba engleza de la profesori entuziasti si pasionati, este randul meu sa devin unul dintre acestia, sa ii ajut pe copii sa descopere aceasta limba straina, sa ajunga sa o indrageasca si poate, cine stie, mai tarziu, sa ofere si ei mai departe din cunostintele lor.

Limba engleza este o limba minunata, haideti sa o descoperim impreuna!